Kamermuziek Concours Gelre doet meer

Natuurlijk zijn de concoursen de kern, en tegelijk ook de start naar verder. Een groot deel van het werk van KCG wordt besteed aan het vinden van en het leggen van contacten met de vele festivals in Nederland en ook over de landsgrenzen. Dit is het werk van Marie Meyran, Concert Producent van KCG. Dit heeft in het afgelopen jaar geleid tot het instellen van de Festivalprijs: een concert op het Grachtenfestival in Amsterdam.

Rosa Spier Huis
Het Rosa Spier Huis, – een veilige haven voor oudere kunstenaars-, ontstaan naar het idee van harpiste Rosa Spier, heeft een prachtige concert- en theaterzaal. Menig musicus presenteert zich hier graag voor een publiek van kenners. KCG heeft hier een plek veroverd. Op 5 januari staan de eerste prijswinnaars van 2023 daar op de agenda: Set Duo met Zofia Kęsy (saxofoon) en Te-Ping Teng (slagwerk).

Kunst in de Kamer
In Nederland zijn vele organisaties met deze naam. De naam zegt het al, kleinschalige kamermuziek concerten. KCG nodigt ze graag uit te komen luisteren naar onze finale. Inmiddels is het zo ver dat tijdens de finale ensembles door organisatoren van Kunst in de Kamer worden uitgenodigd te komen spelen. Verschillende ensembles hebben in de afgelopen jaren op hun podia mogen schitteren.