Even voorstellen: de eerste twee deelnemende ensembles

Met de sluitingsdatum achter de rug, zijn wij volop in voorbereiding voor de halve finale a.s. zondag 10 juli in Ede! Hoogst tijd om de deelnemende ensembles aan jullie voor te stellen. Te beginnen bij het duo Femke en Lidwien en het Young Trombone Collective in de categorie 12 t/m 19 jaar, beide te beluisteren tijdens het programma voor de lunch.

Femke en Lidwien
Dit zijn Femke (viool) en Lidwien (cello), samen een duo sinds februari 2022. Femke en Lidwien kennen elkaar van de Young Musicians Academy in Tilburg en hebben beide een passie voor muziek. Dit willen zij graag overdragen aan het publiek. Zij spelen bij Kamermuziek Concours Gelre het stuk Passacaglia van Handel-Halvorsen, omdat dit technisch uitdagend, maar bovenal mooi is.

Young Trombone Collective
Het Young Trombone Collective bestaat uit Nederlandse trombonisten tussen de 12 en 18 jaar. Het Young Trombone Collective debuteerde op het Slide Factory International Trombonefestival 2009 met een spetterend concert in een uitverkochte kleine zaal van De Doelen in Rotterdam. De internationale trombone wereld stond versteld van het niveau dat dit jongste Nederlandse trombone ensemble had. Inmiddels heeft het Young Trombone Collective al opgetreden op verschillende edities van Slide Factory, het Gergiev Festival, de finale van het Prinses Christina Concours en diverse aansprekende podia.