Eerste deelnemende ensembles: Muze Kwartet en Novus Aer

Hoogst tijd om de deelnemende ensembles voor de halve finale van Kamermuziek Concours Gelre voor te stellen! Te beginnen met het Muze Kwartet en Novus Aer.

Dit is het Muze Kwartet! Een gepassioneerd pianokwartet dat in 2021 is opgericht. De leden kennen elkaar van hun studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Er ontstaat al snel een hechte, muzikale band. Het pianokwartet wordt naar hun mening niet vaak genoeg geprogrammeerd, terwijl er zoveel schitterend repertoire voor is geschreven. Muze streeft er telkens weer naar om dit fantastische genre, het pianokwartet, te mogen delen met het publiek.

Novus Aer is opgericht in 2022 door drie enthousiaste muziekanten en medestudenten op Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Claudia Veloso (fluit), Fransico Costa (fagot) en Marit van der Made richten zich op hedendaagse muziek, polyfonie en klassieke werken met groove. De verschillende nationaliteiten binnen het ensemble brengt een mix van ritmes, verschillende stijlen en een gevarieerd repertoire met zich mee. Door deze unieke klanken is Novus Aer altijd op zoek naar nieuwe kleuren om de grenzen van het