Bart van de Roer

Bart-van-de-Roer-foto-2-p2t6nn1tmd2m7rq0fcdqanvdos5d6dl6d2aybfkf7m

Bart van de Roer (1972), een veelzijdige musicus, heeft een actieve carrière, zowel als solist als kamermuziekspeler en besteedt een vast onderdeel van zijn schema aan lesgeven.

Hij speelde als solist met verschillende orkesten waaronder het Munich Chamber Orchestra, Dortmund Philharmonic, Wurtembergisches Kammerorchester Heilbronn,  Philharmonie Antwerpen, het RTE Orchestra Dublin, het Janacek Philharmonic Orchestra, Musikcollegium Winterthur, HongKongPhilharmonicOrchestra.

Bart van de Roer is docent hoofdvak piano en kamermuziek aan het Codarts Conservatorium Rotterdam (Nederland).

Bart van de Roer kreeg zijn eerste pianolessen op negenjarige leeftijd. In 1997 studeerde hij af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, waar hij studeerde bij Jan Wijn. Als student nam hij deel aan verschillende masterclasses van onder meer György Sebok, en volgde later lessen bij vooraanstaande pianisten zoals Menahem Pressler, Peter Frankl, Christina Ortiz en Eugen Indjic.

Bart van de Roer is een prijswinnaar in verschillende concoursen, waaronder het Princes Christina Competition, de Steinway Competition en de International Tromp Music Competition in Eindhoven, Nederland. In november 1997 maakte hij een veelgeprezen recitaldebuut in het Concertgebouw in Amsterdam. 

Vijfentwintig jaar geleden richtte hij samen met Marc en Wouter Vossen het Storioni Trio op (www.storionitrio.nl). Vanaf het begin was het succes van het trio duidelijk. Het kreeg verschillende prijzen, maakte tournees door Europa, het Verre Oosten en de Verenigde Staten. Het trio trad op in de meeste grote concertzalen, waaronder Carnegie Hall, Wigmore Hall en het Amsterdamse Concertgebouw. Het Storioni Trio heeft veel CD’s opgenomen, resulterend in opnames van oa de Beethoven, Schubert en Brahms pianotrios. Recentelijk werd een CD met Beethovens triple concerto en Erzherzogtrio gespeeld op historische instrumenten en een cd met de tripleconcerti van Martinu uitgebracht. Binnenkort verschijnen CDs met de triple concerti van Emanuel Moor en Kalevi Aho.

In 2008 richtte het Storioni Trio het Storioni Festival op, een jaarlijks internationaal kamermuziekfestival in en rond Eindhoven, de Trio-leden zijn de artistieke leiders. Nieuw repertoire voor trio en orkest werd geschreven voor het trio door oa Kevin Volans, Nico Muhly, Peteris Vasks, Giovanni Sollima, David Lang, Kalevi Aho, Brett Dean en Willem Jeths (www.storionifestival.nl).