Alena Walentin

Alena Walentin is een Altus Artist en Artistiek Directeur van het Møn Sommerkoncert festival in Denemarken.

Alena heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest veelzijdige jonge fluitisten, met een internationale carrière als solist, kamermusicus en gasthoofdfluitist bij vooraanstaande orkesten. Daarnaast is ze zeer actief als workshopleider, jurylid, kamermuziekdocent en fluitdocent, en doceert ze aan verschillende vooraanstaande instituten, waaronder het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Guildhall School of Music & Drama en het Koninklijk Birmingham Conservatorium.

Ze geeft regelmatig masterclasses aan verschillende instituten en zomerprogramma’s en heeft masterclasses gegeven aan met name het Verbier Festival in Zwitserland, Ponte Cultura muziekcursus in Frankrijk, ESMAE en Academia de Música de Vilar do Paraíso in Portugal, Singapore Flute Festival en Dartington Summer School & Festival in het Verenigd Koninkrijk.

Alena heeft vele prijzen en onderscheidingen ontvangen, zoals de eerste prijs bij het Internationale Fluitconcours “Friedrich Kuhlau” in Duitsland, de wedstrijden van de British Flute Society en prijzen van de Worshipful Company of Musicians, de Hattori Foundation en de Wolfson Foundation.

Alena is lid van het Atéa Quintet en gastfluitiste bij verschillende ensembles waaronder Ensemble Cymru, Ensemble 360, London Mozart Players en Alban Berg Ensemble Wien.

Foto: Alex Schröder