Jesse Faber

Jesse Faber (basklarinet) speelde tot zijn 9e viool en koos daarna voor de klarinet, in de eerste instantie omdat er een leuk meisje dat bij hem in de klas zat ook klarinet speelde maar al snel was hij flink fanatiek. Hij won prijzen in de nationale finale van het Prinses Christina Concours en op zijn 18e ging hij al op tournee naar Californië en twee keer naar New York, onder andere om in Carnegie Hall te spelen met het trio van jazzpianist Jon Batiste, momenteel bandleider van The Late Show with Stephen Colbert.

Hij speelt voor het project Mimic op chirurgische afdelingen in ziekenhuizen. Daarnaast is hij regelmatig te zien en te horen in orkesten en ensembles als Ludwig, Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, het Radio Filharmonisch orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest waarmee hij veel tournees maakte. Jesse is een groot liefhebber en promotor van de bassethoorn, als ode aan dit prachtige instrument richtte hij samen met een groep vooraanstaande illustere bassethoornisten het Bassethoornoctet op.

Jesse woont in het hippe Amsterdamse Bos en Lommer, houdt veel van New Orleans stijl swingmuziek, zijn ronkende contrabasklarinet en is op en top Francofiel.