Covid-19

COVID-19.   CONCOURS 2021 GAAT DOOR

KCG gaat er vanuit dat het concours 2021 gewoon door kan gaan, hoewel zij zich bewust is van de ernst van de covid-19 crisis: een zaal met enthousiast publiek luisterend naar de ensembles op het podium samen met de kritische jury die opbouwende kritiek geeft en de prijzen toekent. Als door de maatregelen de 1,5 meter afstand in acht genomen moet worden, zijn de zalen groot genoeg om die afstand te bewaren tussen de spelers van de ensembles, tussen de ensembles en tussen de leden van de jury en tussen het toegelaten aantal personen in het publiek. Ook als het concours voor helaas maar een beperkt aantal toeschouwers toegankelijk is of in het geheel niet toegankelijk is voor publiek, laat KCG het concours wel doorgaan. Ook als alleen d.m.v. streaming het concours kan plaatsvinden, dan laat KCG het concours wel doorgaan.

Maar als ensembles die toegelaten zijn tot de finale door hun aantal spelers niet kunnen deelnemen aan de finale, terwijl kleinere ensembles dat wel kunnen, dan zal het concours niet doorgaan. Samen uit, samen thuis is de gedachte. Als door dusdanige covid-19 maatregelen het concours in het geheel niet kan doorgaan, ook niet in de vormen hier omschreven, dan zal KCG het concours verplaatsen. De ensembles die van de verplaatsing geen gebruik willen maken, krijgen hun inschrijfgeld terug.

KCG Concours 2021, na alle benauwde beperkingen weer het begin van een bruisend muzikaal leven, is de gedachte van Kamermuziek Concours Gelre!